• Promovendus Borger speelde een mindere wedstrijd afgelopen zaterdag op bezoek bij Wildervank. Het won desondanks vrij eenvoudig met 0-3 en dat geeft aan dat Borger dit seizoen over een ploeg beschikt om rekening mee te houden.

    In een sfeerloze ambiance -voetballen zonder publiek went nooit- schoot Borger uit de startblokken. In de tweede minuut maakte spits Gijs Roda zijn eerste treffer van het seizoen door een voorzet van Luuk Kenter binnen te koppen: 0-1. Helaas kon Borger het goed begin van de wedstrijd geen vervolg geven, de ploeg speelde erg slordig en vanuit het vele balverlies kwam de thuisploeg tot een aantal mogelijkheden. In de 14e minuut belande een vrije trap van Wildervank op de buitenkant van de paal. En even later werd doelman Wolters omspeeld en bracht Wiljan Vos redding op de doellijn. Borger kreeg ook wel kansjes waaronder een vrije trap van Benjamin Mazeau die net naast werd geschoten. Toch bleef de ploeg van trainer Arne Joling ver verwijderd van het niveau dat eerder dit seizoen wel werd bereikt en dus had de thee in de rust een wat bittere bijsmaak.

    Pal na rust leek Gijs Roda zijn kunstje uit de eerste helft te gaan herhalen. De spits werd weggestoken en kon alleen op de Wildervank-doelman af, deze keer wist hij echter niet te scoren. Een minuut later lag de gelijkmaker er aan de andere kant bijna in, doelman Mark Wolters moest gestrekt naar de hoek om de 1-1 te voorkomen. Vervolgens brak er een fase aan met weinig kansen maar waarin Borger qua veldspel wel meer de boventoon ging voeren. Halverwege de tweede helft zette Luuk Kenter goed door na een gewonnen duel op het middenveld en wist hij de doelman met een harde schuiver in de korte hoek te verschalken: 0-2. Het verzet van de thuisclub was gebroken en nadat er bij beide partijen nog de nodige wissels werden ingebracht nam Borger in de slotfase nog verder afstand. Een vrije trap van Mylan Beijering werd binnengewerkt door Gijs Roda (0-3) en daarmee gingen de drie punten in de bus terug naar Borger.

    Volgende week ontvangt Borger in eigen huis Onstwedder Boys dat afgelopen zaterdag met liefst 7-1 te sterk was voor SC Angelslo.

    Opstelling Borger: Mark Wolters, Melvin Ottens (88. Jarno Polling), Wiljan Vos, Matthijs Brink, Odin Blei (85. Robert Jan Oving), Mylan Beijering, Dylan Berghuis, Benjamin Mazeau (68. Tim Edens), Bonne Timmer, Luuk Kenter en Gijs Roda.

    Aantal toeschouwers: 0