• Borger 1 lijdt nipte nederlaag tegen Amicitia VMC

    Borger heeft zichzelf in de thuiswedstrijd tegen Amicitia geen goede dienst bewezen. In een matige wedstrijd met heel weinig kansen leed het een nipte 0-1 nederlaag. Een gelijkspel had de verhoudingen het beste weergegeven, maar waar Borger het niet lukte om uit één van de weinige kansen te scoren deden de bezoekers dit dus wel. Dat gaf uiteindelijk de doorslag, waardoor het voor Borger nog lastig wordt om de nacompetitie te gaan halen.

    Op de wat lange grasmat was het van beide kanten een aftastend begin en ontspon het duel zich voorname op het middenveld. In de beginfase was er wel een goede kans voor de bezoekers, maar Edwin Haandrikman stopte de inzet van de aanvaller. Verder waren de kansen heel erg spaarzaam te noemen deze eerste helft, waarbij beide doelmannen nauwelijks wat te doen kregen. De 0-0 russtand was dan ook een logisch gevolg.

    Dat het wel eens zo kon zijn dat de eerste ploeg die scoorde deze middag zou gaan winnen, bleek uiteindelijk na het laatste fluitsignaal ook waar te zijn. Het waren de gasten uit Groningen die na een klein kwartier spelen in de tweede helft op een 0-1 voorsprong kwamen. Slordig balverlies op het middenveld na een misverstand tussen Luuk Kenter en Björn Everts leidde een tegenstoot van Amicitia in. Goalgetter Cees Jan Diepenveen werd het eindstation en schoot de bal via de paal tegen de touwen.
    Borger begon daarna steeds meer te drukken op de defensie van Amicitia dat zich op eigen helft begon op te sluiten. Het leidde tot een overwicht, maar vaak was de laatste fase aan de kant van Borger niet goed te noemen. Het kreeg nog wel een aantal mogelijkheden om een punt uit het vuur te slepen, maar uiteindelijk zat het er niet in voor de groenhemden.

    Een teleurstellende nederlaag waardoor het zicht op een nacompetitieplek steeds verder weg is. Aanstaande dinsdag wacht Borger opnieuw een pittige tegenstander. Dan komt HS’88 op bezoek, dat nog altijd stiekem meestrijd om de titel achter Achilles en Elim.