• Borger 1 krijgt eindelijk loon naar werken tegen SVBO

  Een zucht van verlichting was afgelopen zaterdagmiddag te horen op de Drift in Borger. De plaatselijke SV speelde met 1-1 gelijk tegen SVBO en had eindelijk het eerste punt binnen. Een mooie opsteker voor de jonge selectie van hoofdtrainer Arne Joling. Van een jubelstemming was geen sprake. De Borgernaren vonden dat er misschien wel meer in had gezeten. Wie de groenwitte bril afzette moest echter erkennen dat de eindstand een juiste weergave van het spelbeeld gaf. De jeugdige thuisploeg in de eerste helft feller dan de ervaren gasten uit Barger-Oosterveld. Gevolgd door een tweede helft waarin de druk op het doel van Borger bij vlagen aardig werd opgevoerd. Dan is een remise voor beide kanten zo gek nog niet.

  Door: Erwin Beukema

  Rentree Jakobs
  Dertigers Klingenberg, Koops, Wigger, ze stonden allemaal in de beginopstelling van SVBO. Een schat aan ervaring en stuk voor stuk nog steeds begenadigde voetballers. Daar tegenover de jonge Borgernaren. Nog veel te leren, maar met een goede teamgeest zeker tot veel in staat. Trainer Joling kon na maanden afwezigheid bovendien weer beschikken over Gert Jakobs. Na een week trainen werd hem al een basisplaats gegund. Jakobs beschaamde het vertrouwen geenszins. De 26-jarige routinier zorgde voor rust in de zo geplaagde defensie van de groenhemden. Achteraf misschien wel dé sleutel tot het eerste punt van dit seizoen.

  ‘Daar gaan we weer’
  Zoals gezegd was Borger de eerste helft feller dan de gasten. Het leverde weliswaar meer balbezit op, maar daar werd in de beginfase te weinig mee gedaan. Met name de eindpass was slordig. Aan de andere kant loerde continu het gevaar Nick Klingenberg. Het teamspel van de Borgernaren zorgde ervoor dat de topschutter van de 4e klasse E weinig in stelling werd gebracht. Maar het blijft een sluipmoordenaar! Toch kwam de openingstreffer niet van hem. Zelfs niet van één van zijn teamgenoten. De 0-1 werd knullig in eigen doel geknikt door Borgernaar Matthijs Brink. Weer een cadeautje! Het ‘daar gaan we weer’ gonsde over de Drift. Toch was het twee minuten later al gelijk. Mylan Beijering wist via een heerlijke afgemeten voorzet zijn kompaan Rowan Tiktak te bereiken. De topscorer van Borger knikte dankbaar binnen. In het resterende deel van de eerste helft was Borger overduidelijk de betere ploeg. Helaas verzuimden de groenhemden de gecreëerde kansen af te maken, waardoor 1-1 ook de ruststand was.

  Fabelachtige boogbal
  Na de thee ging het lange tijd gelijk op. De kansjes en mogelijkheden werden gelijkmatig verdeeld. Spectaculair was het allemaal niet. Typisch een wedstrijd in evenwicht. Richting het einde van de wedstrijd werd SVBO wel dwingender. De favoriete Barger-Oostervelders waren niet gekomen voor een punt tegen de hekkensluiter en begonnen te beseffen dat de tijd ging dringen. Het resulteerde in meer werk voor Borger-doelman Edwin Haandrikman. Hij hield zijn doel de tweede helft schoon. Zelfs toen Sonny Koops hem op fabelachtige wijze probeerde te verrassen met een boogbal vanaf de middellijn kon hij er nog net een handje tegenaan krijgen. De druk van de gasten leverde natuurlijk ook ruimte en mogelijkheden voor de thuisploeg op. Zonder resultaat. Zij wisten SVBO-keeper Mark Bruinewoud op hun beurt ook niet meer te passeren.

  Loon naar werken
  Een verdiend punt voor Borger, dat eindelijk van de hatelijke nul af is. Loon naar werken vooral. De jonge ploeg heeft veel te verduren gekregen, maar heeft getoond karakter in zich te hebben. Daar kan het na de winter mee verder. De achterstand op de directe concurrent MSC/Amslod is nu zeven punten. Het wordt een gigantische opgave, maar gezien het spel van afgelopen zaterdag (en ook de weken ervoor) is het zeker niet onmogelijk om rechtstreekse degradatie te voorkomen. We blijven het volgen!