• Borger 1 kan geen vuist maken tegen koploper Elim

Borger is in en tegen Elim opnieuw tegen een fikse oorwassing aangelopen. Na 45 minuten was de wedstrijd feitelijk al gespeeld met een 3-0 tussenstand op het scorebord. Na een soort alles of niets poging aan de kant van Borger in de tweede helft werd de schade uiteindelijk alleen nog maar groter: 6-1 eindstand.

Borger mocht dan wel slechts 7e op de ranglijst staan, maar had slechts twee verliespunten minder dan koploper Elim. Bij een goed resultaat wipte men dan eigenlijk over Elim heen. Die gedachtes konden al snel de prullenbak in nadat de thuisploeg na vier minuten al scoorde. Met een wat anders concept dan anders was men het veld in getreden, maar deze werd al snel verwaarloosd omdat men positioneel verkeerd stond opgesteld. Jongeling Calvin Beijering liet zich mee trekken naar het midden en dat gaf de rechterverdediger alle ruimte om een afgemeten voorzet te geven die binnen geknikt kon worden.

Ondanks de vroege voorsprong bleef het concept hetzelfde en bleven de groenhemden op de counter. Echt grote kansen wist Elim zich dan ook niet te verwerven, maar na een half uur spelen scoorde het opnieuw. Dit keer uit een snel genomen vrije trap, waarbij doelman Edwin Haandrikman twijfelde om uit te komen en spits Herman Klomp de bal listig over de goalie heen kopte. Een minuut later was de wedstrijd gespeeld toen Klomp opnieuw raak kon koppen, ditmaal vanaf een voorzet vanaf de rechterkant die zeker te pakken leek voor doelman Haandrikman. De score had voor rust nog dragelijker kunnen zijn, ware het niet dat Luuk Kenter uit een grote kans niet wist te scoren.

Na rust gooide Borger het verdedigende concept overboord en ging men overal 1 op 1 spelen. Dat leidde automatisch tot meer ruimte voor onder andere de snelle aanvaller Doldersum. De topschutter van Elim knalde de 4-0 uit een counter dan ook hard binnen. Het leek opnieuw een zeperd te gaan worden voor de bezoekesr, die toch de 4-1 op het scorebord wisten te zetten. Een inzet van Melvin Ottens werd door Benjamins in het eigen doel gewerkt. Borger kreeg via Kenter nog een mogelijkheid, maar de spits volleerde de bal over het doel.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd kreeg Borger alsnog twee treffers om de oren. De eerste was overigens uit een overduidelijke buitenspelsituatie, maar dat deerde Klomp niet die zijn derde van de middag mocht maken. Het slotakkoord was voor verdediger Veld, die nog de 6-1 tegen de touwen knikte uit wederom een voorzet vanaf de rechterkant.

Zo ging Borger er alsnog hard af en dat moet trainer Joling toch enige zorgen baren. Het is namelijk niet de eerste keer dat de groenhemden met een forse nederlaag huiswaarts keerden. Bij Helpman (4-0) en SVBO (6-1) werden dit seizoen ook al stevige en kansloze nederlagen geleden. Daar zal men toch lering uit moeten trekken wil men nog wat bereiken dit seizoen. Dinsdag wacht de volgende uitwedstrijd, dan zal men moeten winnen op bezoek bij laagvlieger VV Sweel.