• Borger 1 in de tweede helft langs VCG.

SV Borger is de start van het nieuwe seizoen goed begonnen, in Geesbrug won het met 4-0 van VCG. Borger, als degradant afgedaald naar de vijfde klasse F, speelde tegen de nummer twee van het aflopen seizoen een matige eerste helft. De groenhemden had het zich veel makkelijker kunnen en moeten maken, want na tien minuten spelen werden er maar liefst twee grote kans om zeep geholpen. De grootste was in de 7e minuut voor aanvaller Gijs Roda, maar voor open doel schoot hij hoog over. Deze misser zou hij later deze middag dubbel en dwars goed maken. De tweede kans voor Borger was er in de 10e minuut van de wedstrijd. Een goed opgezette aanval, met Bonne Timmer als eindstation, werd met een goede voorzet afgesloten maar werd niet op juiste waarde ingeschat. Hierna kelderde het niveau van Borger, wat dan ook niet meer resulteerde in goede kansen. VCG kon hierdoor aardig mee blijven voetballen maar tot grote mogelijkheden kwam het niet.

Goudhaantje Gijs Roda
    In de tweede helft kwam Borger beter voor de dag, de woorden van trainer Arne Joling waren aangekomen, al was het wel de thuisploeg die een eerste doelpoging waagde. In de 56e minuut was het raak en kwam Borger op voorsprong. Melvin Ottens lanceerde met een uitstekende pass Gijs Roda, die alleen op doel af kon en de keeper passeerde. Na deze goal was de bevrijding daar en lukte er meer bij Borger, wat dan ook al snel resulteerde in de 0-2. Wederom was het Gijs Roda die scoorde. VCG had direct na deze treffer kunnen de achterstand kunnen verkleinen, maar een vrije trap op randje 16 werd onschadelijk gemaakt door doelman Haandrikman. Nadat de thuisploeg, in de 80e minuut, ook nog eens een grote kans miste was het gedaan. Gijs Roda kreeg het wederom op de heupen en maakte na een goede assist van Luuk Kenter de 0-3. Een minuut later kwam ook de 0-4 eindstand op het bord, doelpuntenmaker Gijs Roda!!

Zo start Borger de competitie met drie belangrijke punten, is het aankomend weekend vrij waarna de competitie wordt hervat met een uitwedstrijd tegen SVBS’77.

VCG – SV Borger 0-4
    Scoreverloop: 56. Roda 0-1, 60. Roda 0-2, 84. Roda 0-3, 85. Roda 0-4.
    Borger: Haandrikman; Ottens, Oosting, Brink en Vos (82, van Dijken); M. Beijering (60, C. Beijering), Everts, Mazeau (71, Arends) en Timmer; Roda en Kenter.