• Borger is de herstart van de competitie uitstekend begonnen. De ploeg van trainer Joling boekte een 2-4 overwinning in en op Wildervank. Een belangrijke zege om de aansluiting te houden met de bovenste ploegen. 

    Eenmaal op het sportpark in Wildervank aangekomen was het een rommelige situatie voor de ploeg uit Borger. Niet wetende welke kleedkamer hen was toegewezen, niemand in de bestuurskamer, speelden ze op gewoon gras of op kunstgras? Het laatste werd een feit, de warming-up moest op het drassig veld ernaast, totdat het kunstgrasveld beschikbaar was. De bekende woorden van trainer Joling tijdens de wedstrijdbespreking daarover: “Dit zijn randzaken waar wij geen enkele invloed op hebben”. De groenhemden lieten zich inderdaad niet van de wijs brengen en begonnen scherp aan de wedstrijd. Borger liet de bal weliswaar aan Wildervank maar was gevaarlijk in de omschakeling.

    Dit resulteerde al in de 9e minuut in de 0-1: na een flitsende aanval kwam de breedtepass in de voeten van Floris Hiddink, die de bal in één keer in de lange hoek binnenschoot. De fase erna gebeurde er niet heel veel. Wildervank kwam er een aantal keer door, zonder dat het groot gevaar opleverde, op een schot van buiten de zestien na. Deze ging net langs de goede kant van de paal voor Borger. Nog binnen het half uur viel de 0-2 voor Borger. Christiaan Vos zette goed door aan de rechterkant. Hij zette een een-tweetje op met Gijs Roda en schoof de bal hard onder de keeper van Wildervank door. Borger had de score nog uit kunnen breiden, maar spits Roda zag zijn solo stranden op de vuisten van de doelman van Wildervank. 

    Na rust was het zaak voor Borger om alert te blijven. Maar na amper drie minuten spelen stond het plotseling 1-2. De gasten kregen eerst zelf de kans op de 0-3, maar in de tegenstoot werd er aan de andere kant gescoord. Een lange bal over de flanken kwam in de voeten terecht van Ewout Wolf, die zijn inzet in eerste instantie gekeerd zag worden door doelman Edwin Haandrikman, maar de rebound in het lege doel schoot. Borger had even geen grip op het spel van Wildervank, dat sneller de buitenspelers zocht en een man extra creëerde op het middenveld. Veel gevaar kwam hier niet uit voort, maar Borger kwam moeilijk onder de druk uit. Toch werd het na 59 minuten 1-3. Een zorgvuldige opgebouwde aanval van achteruit, werd door Hendrik Gustin koelbloedig in het doel geschoven. De storm van Wildervank ging hierna liggen en er gebeurde van beide kanten niet veel meer. Het spel speelde zich af op het middenveld en kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Tien minuten voor tijd wist invaller Ruben de Valk de 1-4 knap binnen te schieten vanuit een lastige hoek. En in blessuretijd wist Wildervank ook nog een keer te scoren: doelman Haandrikman lette even niet op en bij de tweede paal kon Lourens Huizing eenvoudig binnenkoppen. 

    Daarmee kwam de eindstand van 2-4 op het scorebord en boekt Borger een zeer belangrijke overwinning. De ploeg klimt naar de vierde plaats en is volgend weekend helaas vrij. Daarna volgen er drie toppers op een rij, te beginnen op 26 februari op bezoek bij Onstwedder Boys.