• Borger 1 heeft geen kind aan Nieuw Balinge 1

Borger heeft het thuisduel tegen Nieuw-Balinge eenvoudig weten te winnen met 6-0. Die hoge score kwam overigens pas tot stand in de laatste tien minuten. Onder aanvoer van een aantal ingevallen youngsters scoorde men nog vier keer, waardoor er toch nog een verwachte uitslag op het scorebord kwam tegen het zwakke Nieuw-Balinge. Erg groots speelde Borger namelijk niet tegen de hekkensluiter, maar dat was ook niet nodig deze middag. De gasten schoten deze middag pas in de 58e minuut voor het eerst op doel deze middag en dat was ook de enige redding die Borger-doelman Edwin Haandrikman moest verrichten. Het zei alles over de wedstrijd, waarin het vooraf verwachte krachtsverschil ook wel tot uiting kwam.

Borger-trainer Arne Joling moest tegen Nieuw-Balinge een handvol sterkhouders missen, maar dat bleek deze middag niet veel uit te maken. Daarvoor was er te weinig tegenstand om echt getest te worden, want eigenlijk de gehele wedstrijd speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van de bezoekers.

Eenrichtingsverkeer
    Voor de thuisploeg was het dan ook zaak om snel te scoren om het zichzelf wat makkelijker te maken. Dat had ook in de eerste vijftien minuten gekund. De eerste grote kans was voor Ruben de Valk, die alleen voor de keeper opdook van Nieuw-Balinge. De spits zag doelman van Zwol echter redding brengen. Een minuut later zag Benjamin Mazeau een schot net over vliegen, waarna Melvin Ottens een schot gepareerd zag worden door van Zwol. Het was diezelfde Ottens, die wel na 25 minuten spelen de ban wist te breken voor Borger. De middenvelder wist de bal uit de kluts van dichtbij binnen te tikken. Borger bleef het meeste balbezit houden, maar verzuimde in de eerste helft om Nieuw-Balinge al op een grote achterstand te zetten. Wel kwam het voor de pauze nog op een 2-0 voorsprong en wederom was Ottens de doelpuntenmaker. De middenvelder hoefde alleen maar het laatste tikje te geven na een mooie individuele actie van de Valk, die twee spelers het bos in stuurde en de bal panklaar legde voor Ottens.

Bedenkelijk niveau
    De bezoekers konden in de eerste helft er niets tegenover te stellen en probeerden vooral met de lange bal wat gevaar te stichtten, maar daar kwam niets van terecht. Dat men in de tweede helft toch nog een mogelijkheid kreeg was vooral te danken aan het povere spel van Borger na rust. Dat grossierde in balverlies, hield het tempo veel te laag, waardoor het spelpeil naar een bedenkelijk niveau zakte. In de 58e minuut kregen de bezoekers dan ook zo waar een mogelijkheid, een afstandsschot werd door doelman Haandrikman tot corner verwerkt. Borger creĆ«erde zelf ook bitter weinig in de tweede helft en dus leek de wedstrijd bloedeloos naar het einde te gaan.

Youngsters zorgen voor hoge uitslag
    Totdat een paar ingevallen youngsters de toeschouwers in de slotfase toch nog een aantal keren trakteerden op een paar fraaie treffers. Eerst was het invaller Floris Hiddink, die de 3-0 liet aantekenen in de 81e minuut na goed voorbereidend werk van invallers Bob Westerdijk en Dylan Berghuis. Een tweetal minuten later waren het wederom Berghuis en Westerdijk die betrokken waren bij de 4-0, waarbij laatstgenoemde het laatste zetje gaf. En weer een minuut later was het weer raak, wat de fraaiste treffer was van deze middag. Een mooie aanval eindigde op aangeven van Westerdijk bij Floris Hiddink, die de bal fraai tegen de touwen schoot. In de laatste minuut pikte ook Berghuis nog een doelpuntje mee, waardoor er toch nog een grote zege op het scorebord kwam.

Toch zal het vertoonde spel, van met name in de tweede helft, een stuk beter moeten de komende weken als er echt betere tegenstanders worden getroffen met kampioenskandidaten WVV, DKB en SVBO op het programma. Te beginnen volgende week, als men op bezoek gaat bij het eveneens hoog ingeschatte WVV uit Winschoten.