• Borger 1 heeft geen kind aan Nieuw Balinge

  Een slordig half jaar moesten de supporters van het vlaggenschip van SV Borger wachten. Zo lang geleden was het dat de groenhemden een thuiswedstrijd in competitieverband speelden. Afgelopen zaterdag werd het geduld beloond. Nieuw Balinge was de bezoekende vereniging. De gastheer had vanaf de eerste minuut geen kind aan de visite. Het had na vijf minuten zelfs al met 3-0 voor kunnen staan. Dat werd verzuimd, maar uiteindelijk rolde er wel een hele simpele 3-0 overwinning uit. Een mooie opsteker na de onnodige nederlaag een week eerder bij DKB.

  Door: Erwin Beukema

  Borger met meer kwaliteit
  Borgerspits Gijs Roda had dé man van de eerste vijf minuten moeten worden. Tot drie keer toe liet hij zijn directe tegenstander zijn hielen zien. Dit leverde even zoveel grote kansen op. Ze werden geen van alle benut. Roda was telkens slordig in de eindpass, waar hij misschien beter voor eigen succes had kunnen gaan. Het gaf wel meteen aan dat Borger veel meer kwaliteit had dan Nieuw Balinge. In de dertiende minuut kwamen de bewoners van de Hunebedhoofdstad dan ook verdiend op voorsprong. Benjamin Mazeau krulde een vrije trap over de muur in de bovenhoek. Direct daarna moest Borger-doelman Mark Wolters twee keer handelend optreden. Hij deed het met verve. Het waren meteen de enige wapenfeiten van Nieuw Balinge in het eerste bedrijf. Voor het overige was er maar één ploeg dat aanspraak mocht maken op doelpunten. Dat waren de groenwitten, die zichzelf met een 2-0 ruststand slechts matig beloonden. De tweede treffer kwam op naam van Melvin Ottens, die een corner feilloos binnen knikte.

  Minder ruimte
  Ook na de thee bleven de verhoudingen hetzelfde. Dat wil zeggen dat Borger de bovenliggende partij bleef. Al moet ook opgemerkt worden dat de gasten minder ruimte achter de verdediging weggaven. De thuisploeg kwam hierdoor geruime tijd beduidend minder makkelijk tot kansen. Toch was het in de 61e minuut opnieuw raak. Luuk Kenter prikte binnen na een kluts-situatie vanuit een hoekschop. De wedstrijd was hiermee definitief beslist en ook de eindstand bleek achteraf gezien bereikt. Een handje vol mogelijkheden in het laatste kwartier brachten daar geen verandering meer in.

  Vertrouwen
  Vanuit Borgeroptiek een prima winstpartij tegen ongetwijfeld één van de zwakkere broeders in de vierde klasse D. Er werd vrijwel niets weggegeven en er werden genoeg mogelijkheden gecreëerd. Enige puntje van kritiek luidt dat hier meer mee gedaan had moeten worden. Hiermee geconfronteerd was de reactie van Joling kort maar krachtig: “Dat komt wel goed...”. Met dat vertrouwen reizen de groenhemden volgende week - ijs en corona dienende - af naar Wildervank.