• Borger 1 haalt uit tegen SVBS’77 (0-6)

  SV Borger heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd in winst kunnen omzetten. Onder de rook van Giethoorn, werd er in het mooie Belt Schutsloot een 6-0 overwinning geboekt. Door deze overwinning is Borger nog zonder puntverlies en heeft het ook nog geen tegentreffer hoeven incasseren.

  Borger nam al in de zesde minuut van de wedstrijd de leiding, doelpuntenmaker Luuk Kenter. Diezelfde Kenter had in de derde minuut de openingstreffer al op de schoen, maar schoot net naast. Tien minuten na deze goal was Borger dichtbij de tweede van de middag. Bonne Timmer gaf na een lange rush over de linkervleugel een perfecte voorzet af, die door Mylan Beijering in één keer op de pantoffel werd genomen. De paal bracht redding voor SVBS’77. In de minuten hierna kreeg Borger steeds meer kansen, zo ging een schot van Benjamin Mazeau net naast het doel en zag Gijs Roda een inzet gekeerd door de doelman. In de 45e minuut zouden beide heren weer van zich laten horen, het was Mazeau die met een goede assist Roda lanceerde en die goed afrondde, 0-3.

  In de rust voerde trainer Arne Joling twee wissels door en was het aan de elf op het veld om de wedstrijd snel in het slot te gooien, wat dan ook zou gebeuren. Gelijk vanaf de aftrap was het Borger dat op jacht ging en na een paar seconden lag de 0-4 dan ook achter de doelman. Op aangeven van Gijs Roda maakte Luuk Kenter zijn tweede van de middag en zou dit tien minuten later nog een keer doen, ditmaal vanaf elf meter (0-5). Borger liet hierna de touwtjes even wat vieren, waardoor SVBS’77 er een paar keer uit mocht komen maar beide keren stond doelman Haandrikman op zijn post. In de 70e minuut kwam de eindstand op het scorebord, dit dankzij een eigen doelpunt van een verdediger van SVBS’77.

  Aanstaande zaterdag wordt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld tegen FC Assen, aanvang 14.30 uur.

  SVBS’77 – SV Borger 0-6

  Scoreverloop: 6. Kenter 0-1, 21. M. Beijering 0-2, 45. Roda 0-3, 46. Kenter 0-4, 56. Kenter 0-5, 70. Eigen doelpunt 0-6.
  Borger: Haandrikman; Ottens (46, van Dijken), Oosting, Brink en Vos; M. Beijering, Everts (58, Arends), Mazeau (46, C. Beijering) en Timmer; Roda en Kenter.