• Borger 1 gedegradeerd

  SV Borger is afgelopen zaterdag na een 2-4 nederlaag tegen NWVV gedegradeerd naar de 5e Klasse. Een onvoorstelbare wederopstanding in de tweede seizoenshelft is daarmee abrupt geëindigd. Het zat er op het moment suprême simpelweg niet in voor de groenhemden. Geen moment werd het niveau van de laatste weken aangetikt. De spanning zat te veel in de benen en in de koppies van de jonge spelersgroep. De tegenstander profiteerde dankbaar. NWVV is geen wonderploeg, maar deed precies wat het moest doen. Geduldig afwachten en genadeloos afronden!

  Door: Erwin Beukema

  Gedwee opererend Borger
  Na een door de Borger-supporters geïnitieerde knallende opening met veel vuurwerk was het de beurt aan de voetballers om voor vuurwerk te zorgen. Dat viel ietwat tegen. De thuisploeg probeerde verzorgd te voetballen, maar was van begin af aan veel te slordig. De gasten wachtten geduldig op de countermogelijkheden. Dat maakte dat de kansen spaarzaam waren. Waar Calvin Beijering in de zevende minuut faalde om Borger op voorsprong te koppen, daar was het een klein kwartiertje later aan de andere kant wel raak. Mark Kok kopte de Nieuw-Weerdingers op een 0-1 voorsprong. Goed voorbeeld doet volgen moet Wiljan Vos gedacht hebben. De Borger-captain kopte na een half uur spelen de 1-1 binnen. Kort daarvoor was het sein vanuit de Borgerder dug-out gekomen om met meer druk naar voren te gaan voetballen. Hoofdtrainer Arne Joling wilde iets los maken bij zijn gedwee opererende spelersgroep. Het leverde niet het gewenste resultaat op. Sterker nog, misschien speelde het NWVV met de altijd loerende spits Roy Super wel in de kaart. De goalgetter van de blauwzwarten deed waar hij goed in is, hij slalomde langs twee Borgernaren en verraste doelman Edwin Haandrikman in de korte hoek. Ruststand 1-2.

  Super profiteert
  Borger moest dus scoren in het tweede bedrijf. Het verhoogde de druk op NWVV en was daarmee optisch de bovenliggende partij. Het leverde vooral een hoop halve kansen en slechts een enkele grote kans op. Zo had bijvoorbeeld invaller Rowan Tiktak na een prima individuele actie de gelijkmaker op de slof. Hij vergat te scoren. Dat deed Super aan de overzijde niet. Hij profiteerde optimaal van de steeds groter wordende ruimtes achter de groenwitte defensie. Het leverde zijn ploeg twee bevrijdende doelpunten op. Het slotakkoord was voor Albert Stevens. De naar Buinen vertrekkende invaller maakte er nog 2-4 van. Het was voor hem en zijn teamgenoten slechts een doekje voor het bloeden...

  Hoop
  NWVV mag nog even door. Volgende week wacht Scheemda, vermoedelijk een zwaardere opgave dan het Borger van afgelopen zaterdag. De mannen uit de Hunebedhoofdstad mogen uithuilen en dan van onderaf opnieuw beginnen. De club meldde direct na de wedstrijd via het eigen Twitter-account: ‘Some days are just hard, but there is hope in tomorrow’. Zo is het! Er komt veel talent aan, goalgetter Luuk Kenter keert terug en de tweede seizoenshelft was meer dan hoopgevend. De opdracht voor volgend seizoen is nu al duidelijk: promoveren! En dan zou het daarna ook zo maar eens kunnen doorstomen. Een club als Borger hoort immers uiteindelijk in de derde klasse thuis! Daar verandert deze degradatie niets aan.