• De winterstop is voorbij en voor het eerst dit seizoen stonden de beide degradanten van vorig seizoen Borger en Elim tegenover elkaar. De uitgangspunten voor beide ploegen lopen inmiddels nogal uiteen. Elim moet met deze ploeg gewoon kampioen worden, Borger hoopt op een plek in de nacompetitie. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was bijzonder aantrekkelijk en dankzij een gewaagde speelwijze bleef Borger lang in de race. Bij rust stond het 1-1 en dat Elim er uiteindelijk met de drie punten vandoor ging mocht met name de veel geprezen goalgetter van Borger Luuk Kenter zich aanrekenen. Vlak voor tijd miste de anders zo koelbloedige spits een 100%-kans op de gelijkmaker.

    In aanloop naar dit duel kon Elim een indrukwekkend lijstje overleggen. Het team dat een enorme kwaliteitsinjectie kreeg aan het begin van dit seizoen met de terugkeer van een vijftal spelers uit de hogere amateurniveaus ging met indrukwekkende cijfers de winterstop in. In de laatste vijf competitiewedstrijden voor de winter wist de formatie van trainer Benjamins maar liefst 52 keer het net te vinden! En aansluitend werd in de winterstop en passant het prestigieuze Protos Weering Zaaltoernooi gewonnen. Aan vertrouwen dus geen gebrek bij Elim. En Borger dan? Dat had in aanloop naar de winter te maken gehad met de nodige afgelastingen en ging begin januari naar het Portugese Albufeira waar de ploeg van trainer Arne Joling een succesvol trainingskamp had.

    Voor vandaag had de technische staf van Borger ervoor gekozen om vooruit te voetballen. Gelijk vanaf de aftrap werden de intenties duidelijk gemaakt en trokken de groenhemden ten aanval. Veel meer dan een betwiste buitenspelsituatie leverde dit aanvankelijk niet op, de eerste de beste Elim-counter leverde echter wel gelijk een treffer op. Half ingrijpen van de Borger-defensie ten opzichte van de gevaarlijke Mike Doldersum ging aan de treffer vooraf. Dit was natuurlijk een tegenvaller voor Borger, maar de spelwijze bleef dezelfde. Waar mogelijk probeerde men druk te zetten, maar ook Elim kwam er een aantal keren gevaarlijk uit. Zoals bekend zit de kwaliteit vooral in de voorhoede en dat lieten de mannen ook wel een paar keer zien. Halverwege de eerste helft kwam Elim-verdediger Stevens zwaar in botsing met doelman Padding en volgde een langdurige blessurebehandeling. Even later ging de bal aan de andere kant op de stip nadat Borger-verdediger Matthijs Brink de snelle Jarno Prijs weliswaar afstopte maar daarbij wel een overtreding beging. De door Mike Doldersum genomen strafschop werd katachtig gestopt door doelman Edwin Haandrikman, die vandaag een uitstekende wedstrijd keepte. Even later ging de bal er aan de andere kant wel in. Melvin Ottens strafte het weifelende optreden van doelman Padding af en zo stond tien minuten voor rust de 1-1 op het scorebord. In de slotfase van de eerste helft vielen er aan beide kanten nog de nodige kansen te noteren. De gebroeders Doldersum en Borger-topscorer Luuk Kenter wisten hun kansen echter niet te verzilveren.

    Wellicht geholpen door een donderspeech in de rust werd Elim na rust wat sterker. Borger incasseerde in deze fase een aantal te gemakkelijk gegeven gele kaarten. Invaller Herman Klomp zorgde voor wat meer gevaar voorin en zag een buitenspeldoelpunt worden geannuleerd. Even later was het wel raak voor Elim toen de razendsnelle Jarno Prijs uit de rug liep van verdediger Vos en de 1-2 binnenschoot. Voor Borger werd het allemaal nog erger toen bij een volgende Elim-aanval Matthijs Brink een overtreding beging op Mike Doldersom waarvoor hij rood kreeg. Gek genoeg wist Borger in het laatste kwartier met een mannetje minder nog een aantal goede kansen af te dwingen. Eerst werd Luuk Kenter gevloerd binnen de zestien van Elim, scheidsrechter Broers zag er echter geen strafschop in. Even later wist een grabbelende Elim-doelman Padding een inzet nog net tot corner te verwerken. En de allergrootste kans kreeg spits Kenter vlak voor tijd. Een afgeketste bal leek via een intikkertje binnengewerkt te kunnen worden, maar de anders zo koelbloedige spits wist deze dot van een kans niet te verzilveren. En dit was ook ongeveer het laatste gevaarlijke moment van de wedstrijd die daarmee eindigde in een 1-2 zege voor Elim. Opluchting aan de kant van Elim en teleurstelling bji de groenhemden, die dichtbij een stunt waren deze middag. Borger raakte met deze nederlaag tevens de ongeslagen thuisstatus kwijt, terwijl Elim zet de ongeslagen uitstatus nog even voortzet. Tot ‘Man of the Match’ werd uitgeroepen Borger-doelman Edwin Haandrikman. Volgende week gaat Borger op bezoek bij CSVC in Coevorden.

    Meer foto's van Borger 1 - Elim 1