• Borger 1 buigt in tweede helft voor Nieuw Balinge

  Na een ongepland vrij weekend, waarin voetballen voor even totaal onbelangrijk was, moest SV Borger afgelopen zaterdag de competitie hervatten met een thuiswedstrijd tegen Nieuw Balinge. Een min of meer gelijkwaardige tegenstander. Zo was de verwachting, hoewel ze wel indruk hadden gemaakt door Tiendeveen, SJS en zelfs CSVC van de overwinning af te houden. Een makkelijke opgave zou het voor het nog puntloze Borger dus zeker niet worden. In de eerste helft kwam de voorspelling uit. In hoog tempo ging het gelijk op tussen beide teams. Borger was de gelukkigste het wist één keer het net te vinden. De tweede helft was voor Nieuw Balinge. Het drong de thuisploeg meer en meer achteruit, maakte gelijk en pakte in de ultieme slotfase alsnog de verdiende overwinning. Voor Borger waren de druiven wederom zuur.

  Door: Erwin Beukema

  Frustratie bij Erik Eefting
  Toen SV Borger verdediger Menno Herink in de eerste minuut de bal zo in de voeten schoof van één van de tegenstanders vreesden de Borgersupporters het ergste. Wordt het weer een middagje achter de feiten aanlopen? Gelukkig voor Herink en de groenwitte achterban viel het mee. De 100% kans werd gemist. Wat volgde was een enerverende eerste  helft. Het spel golfde op een neer, met kansen aan beide kanten. Nieuw Balinge oogde hierbij iets gevaarlijker. Maar met name in de slotfase trok Borger de kansenverhouding nog wel gelijk. Het opende zelfs de score, toen Rowan Tiktak oog in oog met de keeper koel afrondde. De assist kwam uit een verre ingooi van Wiljan Vos. Trainer Erik Eefting van de roodwitten had tijdens de wedstrijd nog maar vijf keer voor dit gevaarlijke wapen gewaarschuwd. Zijn verdedigers waren tot zijn grote frustratie echter hardleers.

  Winnende treffer in de 90e minuut
  Ook in de tweede helft was de eerste kans voor Nieuw Balinge. Borgerdoelman Edwin Haandrikman behoedde na twee minuten zijn team in een één op één situatie voor een vroege gelijkmaker. Drie minuten later kwam de thuisploeg opnieuw goed weg toen één van de gasten tijdens een scrimmage vanaf een halve meter afstand voor open doel de lat wist te raken. Achteraf was het een teken aan de wand voor de groenhemden. Het creëerde zelf nog één kopkansje voor Rowan Tiktak. Deze werd uitstekend gestopt door de ervaren goalie van Zwol. Daarna was het voor de Borgernaren feitelijk alleen nog maar achteruitlopen. Niet gewenst, maar gedwongen door de aandringende Nieuw Balingers. Het was wachten op de gelijkmaker. Deze viel in de 72e minuut uit een strafschop van Dennis Tump na een overtreding van Melvin Ottens, die zijn uitschuifbare been net niet bij de bal kon krijgen. De roden roken bloed en bleven ook na de gelijkmaker druk houden op de Borgergoal, waar de excellerende Haandrikman echter van geen wijken wist. Zijn vingertoppen leken het eerste punt voor Borger op te gaan leveren. Tot de 90e minuut! Hierin voltrok Erwin Smale alsnog het vonnis door de 1-2 te maken. Dat het middels een wereldgoal van Dennis Tump drie minuten later zelfs nog 1-3 werd was slechts voor de statistieken van belang. De druiven waren al zuur genoeg voor de groenhemden.

  Leerschool
  Weer een nederlaag dus voor de equipe van trainer Arne Joling. Aan de inzet lag het zeker niet. Er werd geknokt voor iedere meter. Ook tactisch was er niet zo veel aan te merken. De eerlijkheid gebiedt dus te zeggen dat Nieuw Balinge simpelweg iets meer kwaliteit had deze middag. Zij beschikken over enkele spelers met jarenlange ervaring op het hogere amateurniveau. Dat maakt tegen de piepjonge selectie van Borger net even het verschil. Voor de groenhemden is het een leerschool. Gezien de ranglijst is het te hopen dat het snelle leerlingen zijn!