• Borger 1 boekt belangrijke zege op Tiendeveen

  Wilde Borger nog wat van dit seizoen maken, dan moest het winnen bij Tiendeveen. En dat deed het met 2-4, waardoor het op de achtergrond blijft mee sluipen voor een plek bij de eerste vier op de ranglijst. Borger mag weliswaar dan nog maar 23 punten hebben, maar speelde ook een aanzienlijk aantal minder wedstrijden. Hierdoor kan het komende weken, indien men goede resultaten haalt, nog een flinke sprong op de ranglijst gaan maken.

  Op deze dinsdagavond stond de eerste wedstrijd van de drukke maand April op het programma voor Borger. De groenhemden hebben namelijk nog een fors aantal wedstrijden in te halen. De wedstrijd tegen Tiendeveen mocht gerust als een belangrijke beschouwd worden. Bij een nederlaag leek het seizoen namelijk zo goed als gespeeld en kon die wel eens als een nachtkaars uitgaan. Tiendeveen kende echter een goede serie na de winterstop zonder nederlaag, dus makkelijk zou het karwei vast niet worden. Wel had Borger nog het een en ander goed te maken na het debacle tegen SVBO en dus moesten de mannen van trainer Arne Joling maar aantonen dat ze er echt nog wat van wilden maken dit seizoen.

  De start van de wedstrijd was aardig te noemen en er kwamen direct een aantal mogelijkheden vanuit standaardsituaties. Melvin Ottens was tweemaal dichtbij een openingstreffer, maar zag Tiendeveen-doelman Marcel Bouwman tot twee keer toe redding brengen. Daar waar de eerste speldenprikken door Borger werden uitgedeeld, daar scoorde de thuisploeg direct uit de eerste beste mogelijkheid. De bal werd niet goed weggewerkt door de defensie van Borger en kwam voor de voeten van Tijmen de Vries. Met een droge knal verschalkte hij doelman Edwin Haandrikman.

  Zo keek Borger opnieuw tegen een vroege achterstand aan, maar liet het niet zoals tegen SBVO de kop hangen. Sterker nog, het kwam na een kleine twintig minuten spelen op gelijke hoogte. Joep Hiddink schoot de bal uit een vrije trap fraai tegen de touwen. De 1-1 bleef niet lang staan, vijf minuten later was het alweer 2-1 via Kevin Kerssies. De aanvaller was het eindstation van een snelle counter, waarbij het doelpunt ogenschijnlijk uit een buitenspelsituatie werd gescoord.

  Tiendeveen liet Borger het spel maken en daar hadden de bezoekers het met name in de eerste helft moeilijk mee. Het kon niet tot echt uitgespeelde kansen komen, terwijl de thuisploeg op foutjes van de gasten bleven loeren. Zo kregen zij voor rust nog een goede kans, maar schoof de aanvaller van Tiendeveen de bal naast.

  Borger kwam goed uit de kleedkamer en had de gelijkmaker al snel te pakken via Calvin Beijering. De jonge middenvelder schoot een afgeslagen bal vanaf een meter of zestien onberispelijk binnen. Borger kreeg meer grip op het spel en voerde de druk verderop en bracht na een kwartier spelen in de tweede helft een extra aanvaller binnen de lijnen. Dit resulteerde al vrij snel in een voorsprong voor Borger via Ronald Bulthuis. De aanvaller was het eindstation van een fraaie aanval, waarbij Bulthuis op aangeven van Albert Stevens kon scoren.

  De krachten bij Tiendeveen leken verder weg te vloeien en Borger bleef druk houden op de gastheren, die veelal de lange bal moesten hanteren. Het leverde Borger steeds meer ruimte op en via Bulthuis had Borger opnieuw kunnen scoren. Na een goede pass van Beijering kwam de spits oog in oog te staan met Bouwman, maar deze redde met een Casillas-voetje.

  Zo bleef de spanning in de wedstrijd aanwezig en kreeg de thuisploeg nog een kans vanuit een afstandsschot, die gepareerd werd door Haandrikman. De goalie zag ook nog een inzet uit een voorzet vanaf de zijkant over de goal gaan en zo hield Borger stand. In de 91e minuut werd uiteindelijk de wedstrijd alsnog beslist. Een vrije trap van Gert Jakobs werd in eerste instantie door Bulthuis tegen de paal gekopt, waarna diezelfde Bulthuis er als de kippen bij was om de rebound binnen te tikken.

  Een hele belangrijke overwinning voor Borger dat zo nog altijd uitzicht houdt op meer al zal het daarvoor nog wel een behoorlijk aantal wedstrijden moeten winnen. Aanstaande zaterdag 7 april is de volgende wedstrijd als NWVV op bezoek komt in Borger.