• Bekeravontuur snel voorbij voor Groene Galliers

    Gribbelgrap, het klinkt als een grabbelende grappende keeper, die op een zondagochtend moeite heeft met de ballen die op hem af komen. Maar dat gold deze zondagochtend niet voor onze kraai Stan, die ondanks de 5-2 nederlaag tegen Rolder Boys 4 een prima partij keepte. Fijn dat de jongeling deze ochtend onder de lat wilde staan bij afwezigheid van onze kale kolos Lubbers, die van een weekendje weg genoot. Maar de gribbelgrap sloeg op onze linksmid en dat kan er natuurlijk maar een zijn. Onze laufpenser met de ragfijne pen die deze zondag moest gribbelgrappen. Een woordgrapje is meestal ook wel besteedt aan onze linksmid, maar dit ging over een wandeltochtje door ons dorp met historische verhalen, sketches en andere historsche bijzonderheden over Borger.

    Dus de linksmidpositie was vacant deze ochtend in Rolde en dus mocht Vogel dit probleem oplossen. Met zestien man moest dat ook geen probleem zijn en dus was iedereen al weer beducht op Vogel zijn wisselcarrousel. Daarbij werd onze leider al snel geholpen door spelers die al vroeg in de wedstrijd uitvielen. Een wedstrijd waarin wij een zware dobber mochten verwachten gezien onze tegenstander uit Rolde een klasse hoger speelde. Ook onze capitano had ons al gewaarschuwd, hij had vroeger nog met de Boys gevoetbald. Jammer genoeg voor hem kon hij zelf niet meedoen tegen zijn oude cluppie door een knieblessure.

    We traden aan op het kunstgras, een zacht glanzend tapijtje in de zondagochtendzon lag op ons te wachten. Nog een nadeel voor ons, maar desondanks speelden we een heel behoorlijke wedstrijd. We kregen kansen, hadden misschien voor de rust meer dan eentje kunnen scoren, al gold dat ook voor de thuisploeg die over de hele wedstrijd gezien een stukje beter was dan ons. 1-1 bij rust, lang niet slecht, doelpunt door uw verslaggever. En ook speciaal even voor de vernoeming, assist van veldheer Bijker (puntjes voor in het klassement. Na rust begonnen we rampzalig, binnen een minuut lag de 2-1 achter Stan. We hadden het lastiger in de tweede helft maar hadden op 2-2 kunnen komen. Geen strafschop voor een overtreding net binnen de lijnen, maar een vrije trap. Bal net naast, tegenaanval erop wel raak: 3-1. Daarna volgde nog een prachtige actie van onze reserve-aanvoerder Keizer. Als een stoomwals kwam onze granieten sloopkogel vanaf de rechterkant opgestoomd en met een diagonale loopactie en slalom a la Alberto Tomba stond onze rechtsback alleen voor de goal. 3-2 zou je denken, maar zoals wel vaker het geval is met een verdediger die in de zestien van de tegenstander komt wordt het vaak spannend. Helaas nu ook en zo kon Keizer zijn solo niet bekronen met een doelpunt. Tegenaanval erop wel raak, 4-1 en wedstrijd gespeeld. Jakobs prikte er daarna nog eentje voor ons in en ook de thuisploeg deed er nog eentje bij voor de statistieken. 5-2 eindstand, geen schande en prima weerstand geboden. Volgende week mogen we weer om het echie. We starten dan thuis om 10:00 uur met de eerste competitiewedstrijd tegen ST HOC/Valther Boys 4. De Groene Galliƫrs zijn er klaar voor om volgende week ten strijde te trekken!