• ACV 6 wint 35e editie van het Schoffeltoernooi in Borger

  Grootse plannen hadden de organisatoren van het Schoffeltoernooi in Borger. Het zou de 35e editie worden. Een lustrum-editie, dus dan wordt er traditioneel extra uitgepakt. De ideeën waren er! Deze werden vooralsnog echter een jaartje in de ijskast gezet. Koning Winter met als gevolg een verschuiving van competitieverplichtingen noopte de Schoffel-directie om de toernooidatum twee weken naar achteren te verschuiven. Een beslissing met gevolgen. Een aantal al uitgenodigde teams had andere verplichtingen, waardoor men noodgedwongen niet anders kon dan een reguliere editie neerzetten met een minimaal deelnemersveld van zes teams. Zonder extra poespas, maar sober was het zeker niet. Het Schoffeltoernooi blijft ook in al z’n eenvoud de perfecte afsluiter van een lang en soms slopend seizoen voor reserveteams in onze regio! Daar was de editie van afgelopen zaterdag beslist geen uitzondering op.

  Last-minute afzegging
  Bovenop de eerdere improvisaties werd de organisatie twee dagen voor de aftrap ook nog eens geconfronteerd met een last-minute afzegging van één van de deelnemers. Er moest dus nogmaals buiten de reguliere kaders gedacht worden. Een team van SV Borger jeugdspelers (JO19 en JO17) werd opgetrommeld om het veld te completeren. De junioren deden het graag! Alles voor de club en bovendien voor een groot deel nog even een mooie generale voor het meerdaagse jeugdtoernooi in Valthermond komend weekend. 

  Poules
  Kwalitatief deden de talenten zeker niet onder voor de rest. Sterker nog, ze behoorden binnen de lijnen tot de absolute top. In Poule B versloegen ze de clubgenoten van Zaterdag 2 en de gelegenheidscombinatie Borger Zaterdag 3/Zondag 2. Dit bracht hen in de finale. Voor zaterdag 2 restte de strijd om plaats 3 en 4 en het combinatieteam werd veroordeeld tot het spelen van de wedstrijd om plaats 5 en 6. 

  In poule A kwamen ACV 6, De Weide 4 en HOC 3 tegen elkaar uit. Eerstgenoemde bereikte zonder een tegendoelpunt te incasseren (3-0 en 1-0) de finale. De vrienden van HOC legden beslag op de tweede plaats door met minimale cijfers de Hoogeveners te kloppen. 

  Mooie winnaar
  Poule A bleek achteraf de ‘poule des doods’ te zijn. De teams uit deze poule kwamen in de finalewedstrijden allemaal als winnaar uit de strijd. In de grote finale waren hier wel strafschoppen voor nodig. De Borger-jeugd kwam tot twee keer toe op voorsprong tegen het gelouterde ACV 6, maar de Assenaren wisten even zo vaak de stand weer recht te trekken. Al viel de 2-2 echt in de ‘dying-seconds’ van het duel. De blauwhemden namen de daaropvolgende elfmeters onberispelijk, terwijl de youngsters uit Borger eenmaal de lat troffen. Het maakte ACV, dat alle 35 edities van de partij was, de mooie winnaar van deze lustrumeditie van het Schoffeltoernooi.

  Feest
  Uiteindelijk is de eindstand niet het belangrijkste op dit toernooi. De saamhorigheid, de gezelligheid, het natje en het drankje na afloop zijn vele malen belangrijker. Het is een toernooi voor reserveteams, kelderklasse voetballers in optima forma. De grootste kwaliteit van dit type voetballer is vaak het relativeringsvermogen. Uiteraard gaat men vol voor de winst, maar mocht dit niet lukken, dan zal het humeur hier nooit onder lijden. Zo was het zaterdag ook. Al voor het laatste fluitsignaal klonk was het feest op terras. De uitgeschakelde teams zongen en klapten mee met de ene na de andere smartlap. Toen ook de finalisten zich bij het feest aangesloten hadden volgden de prijsuitreiking en het traditionele buffet met brood, salades en heerlijke warme gehaktballetjes. Ook de tap stond niet stil. Er werd gelachen, gezongen, gegeten en gedronken. Het was feest! De organisatoren keken laat in de avond dan ook met een tevreden gevoel terug. Het was niet de editie zoals ze het enkele maanden geleden in gedachten hadden, maar het toernooi was er niet minder geslaagd om geweest. En daar mogen de heren met recht trots op zijn!

  Gezelligheid na afloop