• Aankomend weekend viert SV Borger haar 75-jarig bestaan

  Van een verrassingswandeling tot een spetterende feestavond

  Komend weekend is het eindelijk zo ver! Met een jaar uitstel viert voetbalvereniging SV Borger op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli haar 75-jarig bestaan. De jubileumcommissie heeft een gevarieerd programma opgesteld dat begint op vrijdagavond en zaterdagnacht zal eindigen. In de tussentijd zal sportpark de Drift vrijwel non-stop in het teken staan van het Jubileum! Het heden zal het verleden gaan ontmoeten, dat is althans de bedoeling van de organisatoren. In het programma zien we dit ook duidelijk terug. Maar wat is er dan allemaal te doen?

  Door: Erwin Beukema

  Verrassingswandeling ‘Borger op Drift’
  Op vrijdagavond wordt er afgetrapt met een verrassingswandeling over het sportpark. Hierbij gaat het niet om de wandeling zelf, maar om de belevenissen onderweg. Albert Kamps, drijvende kracht achter dit onderdeel, zei er recent het volgende over: “Mensen hoeven absoluut niet bang te zijn voor blaren op de hakken en ook de stappenteller zal niet op tilt slaan. Laat dat maar aan mij over! Wat wij organiseren is ook niet bedoeld voor de wandelfanaten, bij deze wandeling gaat het om de totale belevenis. In zo’n twee uur ben je rond en daarvan sta je meer dan de helft stil bij de diverse activiteiten.” Een tipje van de sluier wilde Albert er ook nog wel bij geven: “Op het voetbalveld zijn we gewend te beginnen met een wedstrijdbespreking. Dat zal ook nu het geval zijn. In de kleedkamer worden de ‘spelers’ streng toegesproken door de trainer, waarna ze gemotiveerd het veld opgaan. Daar leert men het één en ander over de geschiedenis van onze club. Weet jij bijvoorbeeld dat de rivaliteit tussen EEC en SV Borger al in 1947 is ontstaan? Nou, daar wordt een heerlijke anekdote over verteld. Er wordt verder een prachtig gedicht voorgedragen, Gert Warring komt zingen en er worden beelden getoond van ver vervlogen tijden. Daarnaast hebben we een aantal quizelementen opgenomen, waardoor men spelenderwijs meegenomen wordt door vijfenzeventig groen-witte jaren. Van alles wat dus!”

  Tickets
  Kaarten zijn nog beschikbaar, kijk hiervoor op www.svborger.com. Doe dit wel zo snel mogelijk! Op woensdagavond 29 juni willen de organisatoren de balans opmaken, zodat de indeling in groepen definitief gemaakt kan worden.

  Jeugdtoernooi en penaltybokaal
  De zaterdagochtend staat in het teken van jeugdvoetbal. Er wordt een onderling toernooi georganiseerd waarvoor alle jeugdspelers zijn uitgenodigd en natuurlijk kunnen de junioren zich tussendoor vermaken op een luchtkussen. Daarnaast zal er gestreden worden om een heuse penaltybokaal! Namens de organisatoren spraken we Wiljan Vos hierover: “In de voorronde mogen de jeugdspelers proberen te scoren bij de doelman van Jong Borger, Max Speelman. Max heeft zich het afgelopen jaar uitstekend gemanifesteerd in Jong Borger, dus hij zal het de jeugd niet makkelijk maken.” De winnaars van de ochtend mogen zich opmaken voor de finale later die middag in de rust van de seniorenvoetbalactiviteit. Dan komt het echt aan op een goede traptechniek als we Wiljan mogen geloven: “Dan staan ze tegenover Edwin Haandrikman, onze nummer 1. Edwin is een echte penaltykiller, dus dat wordt geen gemakkelijke opgave!”
  Het toernooi begint om 9.00 uur. De spelers worden wat eerder verwacht. Publiek is natuurlijk van harte welkom gedurende de hele ochtend en middag!

  Formele receptie
  Bij een jubileum hoort ook een formele receptie. Dit staat begin van de middag op het programma en is alleen toegankelijk voor genodigden, zoals sponsoren, ereleden, oud-bestuurders etc. Gezamenlijk zal met een hapje en een drankje binnen handbereik stil worden gestaan bij 75 jaar SV Borger.

  Strijd der titanen
  Ook de middag staat in het teken van voetbal. Na de finale van de penaltybokaal nemen oud-spelers van de vroegere zondagtak het op tegen voormalig voetballers van de zaterdagtak van de vereniging. Rondom het duel zullen er interviews worden gehouden langs de lijn. Zo’n veertig oud-spelers uit het roemruchte verleden van de zondag en de zaterdag zullen aan de wedstrijd deelnemen. Daarnaast hebben tientallen oud-spelers aangegeven niet mee te kunnen doen, maar wel graag aanwezig te willen zijn. Het is een weerzien van de vele gezichten die SV Borger in 75 jaar hebben gevormd. Of zoals Gijs Klompmaker het in een eerder artikel verwoordde: “Een uniek evenement dat je SV Borger-hart sneller laat kloppen We hebben een aantal prachtspelers geselecteerd die stuk voor stuk een beetje SV Borger-geschiedenis meebrengen. De toekomst van de vereniging ziet er nu rooskleurig uit met veel jeugd in de eerste twee elftallen en een groot aantal trainers en jeugdleiders uit het eerste, dat is prachtig. Maar een jubileum is er ook om het verleden te eren en dat doen we met deze titanenstrijd.”
  De wedstrijd is door iedereen gratis te bezoeken en zal direct na de finale van de penaltybokaal (deze begint om 14.30 uur) starten.

  Spetterend feest met Xclusive
  Op de zaterdagavond staat het klapstuk van het jubileum op het programma. In de feesttent op sportpark de Drift hoopt de organisatie vele bekenden uit het heden en verleden van de club te mogen ontvangen om er gezamenlijk een overweldigend (reünie)feest van te maken. Ook Borgernaren die nooit lid zijn geweest, maar wel de club wel een warm hart toedragen zijn natuurlijk van harte welkom. Aan de muziek zal het niet liggen. De fantastische coverband Xclusive staat op het podium. Xclusive blaast vol energie en enthousiasme het dak er af. De band wordt alom geprezen vanwege zijn veelzijdigheid, muzikaliteit, repertoirekeuze, het goede geluid en ga zo nog maar even door. Niet voor niets behoort Xclusive tot de top van de Nederlandse party- en coverbands!

  Tickets
  Het feest begint om 20.00 uur en er zijn nog kaarten te koop. Bestel ze dus snel via www.svborger.com! Dit wordt een feest, dat wil je niet missen!