• Zwak Borger laat de punten in Koekange

  Borger heeft ook in haar tweede uitwedstrijd geen punten kunnen pakken. Tegen concurrent Vitesse’63 werd een onnodige nederlaag geleden, die al voor rust vorm kreeg.

  Het druilerige en miezerige weer stond symbool voor het spel van de ploeg van trainer Joling. Het leek alsof het een ‘moetje’ was om op het veld te staan. En dat terwijl dit juist de belangrijkste wedstrijden zijn van het seizoen tegen directe concurrenten. Dat besef ontbrak volledig bij Borger en Vitesse kon makkelijk de bal tussen de linies spelen. Persoonlijke duels wist Borger niet te winnen en het was in balbezit zeer slordig. Toch was de eerste grote kans voor Borger. Spits Luuk Kenter werd oog in oog voor de keeper gezet, maar schoot deze recht op z’n voeten waardoor de kans verloren ging. Een minuut later kwam de eerste grote kans van Vitesse’63. Westert soleerde simpel richting doelman Haandrikman, maar ook hij schoot op de voeten van de keeper.
  In de 24e minuut viel alsnog de 1-0. Een lange bal bereikte de rechtsbuiten, die in alle vrijheid een afgemeten voorzet kon afleveren. Westert kopte de bal eenvoudig achter Haandrikman. In het vervolg werd Vitesse’63 wat sterker en door slordigheden bracht Borger zichzelf in de problemen. Een te korte terugspeelbal werd nog net verwekt door Haandrikman, maar dit gaf wel de eerste helft weer van Borger.

  In de tweede helft ging de equipe van Joling het over een andere boeg gooien en werd er gewisseld. Vol druk naar voren en achterin man op man. Dit leverde in het begin weinig kansen op. Vitesse’63 stond gegroepeerd en Borger kwam er niet doorheen. In de omschakeling werd de ploeg uit Koekange gevaarlijk. De eerste kans werd nog gekeerd door Haandrikman en even later werd de bal oog in oog met de keeper van dichtbij over de goal geschoten. Borger kon in balbezit niet veel creëren maar had de grootste kans van de wedstrijd in de 80e minuut. Hendrik Gustin werd door een steekpass bereikt en omzeilde de keeper. Lege goal, appeltje eitje zou je denken. Maar niet voor Borger deze middag, want de inzet van Gustin werd niet bekroond tot een doelpunt. Vitesse’63 hield het tempo uit het spel door het vele tijdrekken, maar in de toegekende extra tijd werd Borger niet meer gevaarlijk.

  Over 2 weken wacht voor Borger een thuiswedstrijd tegen CSVC. Zoals Joling tegen z’n ploeg zei: ‘in deze 3e klasse moet je elke wedstrijd hard aan de bak’. Iets wat Borger ook moet, de punten zijn zeer welkom.

  Klik op de foto hieronder voor meer wedstrijdfoto's...